סוגי מעגלים דיגיטליים
מעגלים אנלוגיים-
הרבה מהמכשירים האלקטרוניים האנלוגיים, לדוגמא הרדיו, מורכבים מכמה סוגים בסיסיים של המעגלים האנלוגיים שאיתם נעשה שימוש רציף של המתחים לעומת המעגלים הלוגיים שבהם משתמשים ברמת בדידות של מתחים.
המספר של המעגלים האנלוגיים הוא רחב ושונה בעיקר בגלל ש"מעגל" יכול להיות מוגדר החל מרציף בודד ועד מערכות שמורכבות מאלפי רכיבים. לפעמים המעגלים האנלוגיים גם נקראים מעגלים לינאריים, למרות שמקרים לא לינריים משמשים בהרבה רכיבים אנלוגיים כגון: ערבלים, מאפננים ועוד.
חלקם מהמעגלים האנלוגיים בימים שלנו יכולים להשתמש במעגלים לוגים ובמעבדים המבצעים עיבוד אותות דיגיטלי, המשמשים למדידה או סינון של אותות אנלוגיים רצופים, לרוב האות האות המבוקש ביציאה הוא אות אנלוגי אחר שדורש את המרתו בממיר דיגיטלי לאנלוגי כגון: המודם, וכרטיס הקול שמבחשב. השימוש באותות דיגיטלי במעגלים הוא על מנת לשפר את ביצועי המעגל. בדרך כלל סוג של מעגלים נקרא בשם "מעורב אות" או "mixed signal".
לפעמים קיים קושי להבדיל בין מעגל אנלוגי ללוגי מפני שהם כוללים אלמנטים לינאריים ולא לינאריים. הדוגמא הטובה ביותר לכך הוא המשוון, המוציא שתי רמות של מתחים בלבד ומקבל טווח רציף כמו במעגל לוגי.בצורה דומה לכך מה שיכול להחשב למתג עם שני ערכים במוצא הוא טרנזיסטור ברווה כמגבר.
מעגלים לוגיים
המעגלים הלוגיים הנקראים גם מעגלים ספרותיים, הנם מעגלים אלקטרוניים המבוססים על ערך בדידים של רמות מתחים. רוב הפעמים הם הייצוג הפיסי של אלגברה בוליביאנית והן הבסיס לכל המחשבים הספרותיים. הרבה מהמעגלים הספרותיים עושים שימוש בשתי רמות המתח אחת "הנמוכה" והשנייה "הגבוהה". לרוב "נמוך" יהיה ליד אפס וולט ו"גבוהה" יהיה ברמת מתח גבוהה יותר בהתאם לאספקת המתח למערכת, למשל שישה וולט.
שעונים אלקטרוניים, מחשבים ורכיבים לוגיים תמיד בנויים ממעגלים ספרותיים.
אבות הבניין של מעגלים לוגיים הם:
– שער לוגי- המבצע פעולות באלגברה בוליאנית. שערים לוגיים מקבילים לקשרים לוגיים שהתפתחו בלוגיקה הפורמלית.
– מכפיל בינארי.
– דלגלג- מעגל דו יציב המסוגל לזכור סיבית אחת (פליפ פלופ).
– מונה.
– אוגר.
– מרבב.
אנו בחברת <a href="http://www bupropion online.www.ayehiel.com/">א.יחיאל אלקטרוניקה – בעלי ניסיון רב במגוון סוגי המעגלים, מזמינים אתכם ליצור קשר לייעוץ מקיף בנושאי המעגלים.